Anna-Maija Vierimaa

Ammatti: sovelluskoordinaattori (sovellusasiantuntija)

Koulutus: Alempi korkeakoulututkinto

Ikä: 53

Sukupuoli: Nainen

Anna-Maija Vierimaa

Alempi korkeakoulututkinto

Nuoruuden opintojen jälkeen olen myöhemmin perheellisenä opiskellut ensin merkonomiksi monimuotona. Sen jälkeen jatkoin monimuoto-opintoihin AMK:n Liiketalouden Tradenomi puolelle. Olen käynyt puolen vuoden juridiikan perusopinnot siinä samalla. Opinnoissa en tyytynyt just vaan läpi pääsyyn vaan tavoitteena ollut aina jotain enemmän.

Olen siirtynyt entisen kunnan sosiaalitoimesta luontaisen siirtymisen myötä Pohteen työntekijäksi 1/2023, jossa toimin silloin sosiaalitoimen sihteerinä laajalla tehtäväkokonaisuudella. Pohteella olen työskennellyt Omaishoitokeskuksen sihteerin tehtävässä vastuu alueena oli koko Oulun eteläisen – ja Rannikon alueen sihteerin tehtävät, samaan aikaan hoidin myös laskutuksen (sekä asiakasmaksupäätökset) sosiaali- ja terveydenhuollon puolelta kokonaan entisen organisaation osalta, nämä tehtävät jätin taakseni 12/2023, koska pääsin työskentelemään nykyiseen tehtävääni 11/2023 eli Pohteen Tietohallinnon puolelle asiakaspotilastietojärjestelmän pääkäyttäjäksi. Työni on monipuolista ja mielenkiintoista johon sisältyy esim. tuen hoitamista, kouluttamista, ohjeiden tekemistä, eri toimijoiden kanssa työskentelyä, järjestelmän kehittämistä, taustojen päivittämistä ym. Työssäni pidän myös omaa osaamistaitoani yllä kouluttamalla itseäni. SOSMETA -asiakirjat, Kela, THL ovatkin tulleet tutuksi, ymmärrys sosiaalihuollon kokonaisuuteen kaikissa palvelutehtävissä ja ikäluokissa on hyvä olla, unohtamatta täysin myöskään terveydenhuollonpuolta.

Se miksi päädyin Aluevaaleihin ehdokkaaksi oli itselleni aika selvää että lähden ehdokkaaksi seuraaviin vaaleihin ja tässä sitä nyt ollaan. Odotan mielenkiinnolla ja jännittyneenä mitä tämä tuo tulleessaan.
Olen itse seurannut väliin paljonkin Pohteen päätöksentekoa mitä se on ollut. Mutta en pelkästään Pohteen vaan myös muiden hyvinvointialueiden. Siirtyminen Hyvinvointialueisiin ei ole ollut helppoa ja eikä siirtymävaiheessa ole varmasti tunnistettu kaikkia mitä se vastaan tuo tullessaan, näiden asioiden edessä on painittu ja tullaan painimaan jatkossakin, yksi iso kysymys on varmasti talous, jossa Hyvinvointialueet ovat joutuneet lujille. Palveluita on supistettu, lopetettu, muutettu ym. Useita yt-neuvotteluita on käyty. Palvelujen vähentyminen sosiaali- ja terveydenhuollonkin puolella on vaikuttanut täällä eritoten Oulun eteläisen alueella paljonkin eri osilta. Palveluita keskittäminen isompiin paikkoihin, turvataanko hoitoon pääsy ajoissa, välimatkat hoitoon pääsyyn pitenee, erikoissairaanhoidon palveluita siirretty/keskitetty. Asumispalvelu-, vuodeosastopaikkoja vähennetty, vastaavasti akuuttiosastopaikkoja lisätty.

Vaikka ihmisillä on valinnanvapaus siihen missä haluavat esim terveydenhuollon puolella hoitoon, niin eikö kuitenkin olisi tärkeää hoitaa Pohteen asukkaat Pohteella eikä maksaa euroja toisille Hyvinvointialueille. Tärkeää myös turvata osaava ammattitaitoinen henkilökunta vastaanottamaan asiakkaita. Puhumme että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus, mutta miksi he voivat huonosti? Osaavatko perheet hakea apua tarpeeksi ajoissa, entä nuori jolla on juuri sillä hetkellä vaikeaa? Vastaavasti toisessa suunnassa puhutaan ikäihmisten hoidosta jossa kotihoito on lisääntymään päin, mutta hoidetaanko jo liiankin vaikeasti sairaita kotona? Onko jonot liian pitkiä ympärivuorokautiseen asumispaikkaan? Väsyvätkö toisaalla myös omaishoidon puolella omaishoitajat, onko mahdollista saada käytettyä vapaapäivät? Pelastustoimi joka on myös tärkeä osa alueellamme. Puhutaan ambulanssirallista ja sitähän se valitettavasti on tänä päivänä.

Myös maakunnat pitäisi pyrkiä pitämään elinvoimaisina, asuttuina ja turvallisina asuinpaikkana jossa palvelut olisivat mahdollisimman lähellä. Pidetään huolta Pohteen asukkaista ja myös tulevista Pohteen asukkaista. Pyrin kuuntelemaan alueen asukkaita ja pyrin viemään heidän huoliaan, asioita ym eteenpäin, pyritään kehittämään palveluita, luomaan yhteistyötä, yhteishenkeä, etsimään erilaisia ratkaisuja vaikeaan taloustilanteeseen.